byggarebobbloggen.blogg.se

Ett försök att dokumentera vår renovering av ett älskat missionshus från 1910-talet.

Bibliotek och rum för pappersarbete

Kategori: Renovering av missionshus

Balkongen eller läktaren ovanför stora salen var ända från början tänkt som arbetsrum kombinerat med bibliotek. Det är ett relativt smalt utrymme, med härlig utsikt ner över stora salen. Det är beläget ovanför kaminerna i stora salen, så det är varmt och skönt där :) Det passar mig bra när jag ska sitta och jobba med pappersarbete.
Nymålad murstock som går i båge över balkongen och påbörjat arbete med bokhyllor.
 
Tidigare i våras bytte vi ut det gamla fönstret som satte där, eftersom det var trasigt. I stället satte vi in en altandörr i fullhöjd, vilket ger rummet en helt ny rymd. Det lyser vackert av kvällssolen som silas genom lövverket på några björkar, vilket fyller hela stora salen med ett varmt guldskimrande ljus.
 
Vi lyckades hitta en snygg tapet med böcker på som vi fastnade för direkt. Färgsättningen passade oss perfekt, svart och grått. Ett mörkbrunt åldrat skrivbord som funnits i sambons släkt sedan länge blev pricken över i:et. Accentfärg i rummet blev rött. 
Tillsammans med en röd skrivbordslampa och en röd filt på den slitna stolen passar den röda dammsugaren rätt bra om jag får säga det själv :p
 
Trappan upp till balkongen fick sig en liten ansiktslyftning. I väntan på lite mer tid för att hinna slipa och olja den i samma nyans som de övriga golven i huset, satte vi in några små LED-spots som belysning.
Sedan bilden tagits har vi satt lister för att dölja det faktum att inte en enda vinkel eller vägg är rak i trapphuset, eller egentligen hela det ursprungliga huset faktiskt. Golven i alla andra rum är rätade och omlagda i samband med att vi har isolerat dem, men det gick inte att utföra mirakel :p  
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: