byggarebobbloggen.blogg.se

Ett försök att dokumentera vår renovering av ett älskat missionshus från 1910-talet.

Efter inflyttningen

Kategori: Renovering av missionshus

När vi väl flyttat in, tog vi en renoveringspaus på några veckor. Det hade varit riktigt intensiva månader, framför allt för min sambo som jobbat full tid på ordinarie arbete och sedan gjort mellan fyra och åtta timmar till kvällstid på vårt hus. Han var väl värd vilan :) Resultatet av hans slit är beundransvärt. Vårt hem är helt underbart fint i mina ögon.
Nåväl, rätt snart vevade vi igång slitet igen och det första resultatet blev att vi fick ett efterlängtat TV-rum för att ställa upp vår soffa :) Och TV:n förstås. På kort tid gick rummet från detta
 
Till detta
Vi tog upp ett extra fönster i väggen och gjorde det befintliga fönstret en storlek större. Ursprungligen är det en utbyggnad gjord på 80-talet och väggar och fönster var sämre isolerade än det ursprungliga huset. Det blev till att isolera upp väggar, golv och tak. Till sist så fanns det där - vårt efterlängtade TV-rum och en soffa att slappa i :)
Med utsikten från fönstret, vackert som en tavla :) Rummet blev klart till midsommar. Tänk så skönt att äntligen kunna sitta i en soffa och häcka :) Det hade vi saknat under ett par månader. Det är guld värt att kunna sätta sig en stund efter dagens slit :P 
Men nästa projekt påbörjades i snabbt tempo. Samtidigt som vi började vår semester, började vi bygget av en hundgård och en hundkoja på gården till våra byrackor.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: